OM - masáže Tibor - Masáže - Prievidza / RELAX - ENERGIA - THERAPY / óm massage

Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Očista pečene

Publikoval v Telo · 23/4/2022 14:01:16

Najjednoduchšia a najefektívnejšia očista pečene



Pri fyziologických mechanizmoch očisty pečene sú uvedené ideálne potraviny, ku ktorým sa radí za studena lisovaný olivový olej a citróny.



Celé tajomstvo a efektivita očisty pečene spočíva v PREDBEŽNEJ PRÍPRAVE – teda v zmäkčení organizmu. Týmto procesom musíte prejsť minimálne 3-4 krát (viď článok dole "Príprava organizmu na očistu"). Každú tepelnú procedúru zakončite rýchlou studenou sprchou.  Poslednú zmäkčovaciu kúru si dajte deň pred očistou pečene.

Ak sa 3-4 dni pred ňou budete živiť predovšetkým rastlinnou stravou a piť veľké množstvo čerstvých štiav - 1 diel repy a 4-5 jabĺk, žiaduce sú kyslasté a raz denne si dávať očistné klystíry , bude vaša predbežná príprava ideálna.

Nastal deň samotného očistného procesu. Žiaduce je, aby bol spln, a vy aby ste boli svieži a kľudní. Ráno po stolici si dajte klystír. Následne si dajte ľahké raňajky a vypite vyššie uvedenú šťavu. Tiež si dajte ľahký obed a za 1-2 hodiny začnite zahrievať oblasť pečene. Priložte si termofor s horúcou vodou. Majte ho po zvyšok dňa až do zahájenia kúry.

Praktický návod
1. Približne medzi 19.-20. hodinou zahájte samotnú očistnú procedúru. Olej a citrónovú šťavu ohrejte na 30-35 °C. Dávku 2-3 dcl. zvoľte tak, že vychádzate zo svojej váhy a z toho, ako znášate olej.

2. Všetko je teda prichystané. Máte dva úpháre, jeden s olejom a druhý so šťavou. Vypite jeden či dva dúšky oleja a zapite ich rovnakým počtom dúškov šťavy. Po 15-20 minútach, ak vám nie je nevoľno, všetko opakujte.


3. Zase čakajte 15-20 minút. Procedúru opakujte tak dlho, dokiaľ všetok olej i šťavu nevypijete. Potom si kľudne sadnite a čítajte si alebo sa dívajte na televíziu.

Pokiaľ olej znášate zle a chce sa vám zvracať už po prvom dúšku, musíte čakať, dokým z vás nevoľnosť neopadne. Až potom proces zopakujte. Roztiahnite ho. Nie je to na škodu.. Naopak to iba prospeje. Pokiaľ nevoľnosť neustupuje, obmedzte sa na vypité množstvo. I to bude stačiť. Termofor môžete odložiť, ale tiež nemusíte.

4. Keď ste olej i šťavu vypili (ich množstvo sa pohybuje od 100 do 300 g), môžete sa pustiť do procesov, ktoré efekt očisty umocnia.

- Približne za 1-1,5 hodiny po požití zmienených ingrediencií si pohodlne sadnite (najlepšie na päty), stlačte ľavú nosnú dierku alebo ju upchajte vatou a dýchajte pravou.

- Na jazyk si dajte trochu pálivého korenia. To prispeje k povzbudeniu a produkcii energie a tepla, smerujúceho do oblasti pečene.

- Ďalej si v duchu myslite, že pri výdychu do pečene chrlíte ohnivý prúd. Dýchajte pomaly, plynule (4-6 krát za minútu). Bránica usilovne pracuje. Pri nádychu nafukujte brucho a pri výdychu ho pokiaľ možno čo najviac zaťahujte. Tak budete pečeň výborne masírovať a posilníte v nich krvný obeh. Tým ich „prepláchnete“ a zbavíte nánosov a zrazenín. Uvedeným spôsobom dýchajte 15-30 minút, hodinu si oddýchnite a potom proces zopakujte.

- Cez prestávku si k oblasti pečene môžete priložiť magnetický aplikátor alebo len obyčajný magnet, ale nie je to nutné.

Magnetoterapia predstavuje dôležitý faktor, ktorý umocňuje kapilárny krvný obeh. Vedci zistili, že červené krvinky nie sú schopné kapilárami prejsť len vďaka samotnému krvnému tlaku. Hlavný mechanizmus ich pohybu spočíva v tom, že na rozšírenom konci kapiláry tlak tieto krvinky približuje k sebe. Keďže majú rovnaké elektrické náboje, odrážajú sa od seba smerom k nižšej koncentrácii a v dôsledku toho prenikajú do kapilár a prechádzajú nimi.

Obzvlášť dôležité je túto skutočnosť využiť na zlepšenie krvného obehu v pečeni, v ktorej je unikátna venózna kapilárna sústava. Navyše magnetické pole aktivuje fermenty, ktoré v očistnom procese hrajú nezanedbateľnú úlohu.

To všetko spolu – teplo, aktivita fermentov, zosilnenie obehu krvi, zvýšenie nábojov červených krviniek – umožní rozdrobenie, roztavenie, prepláchnutie a vypudenie všetkých kameňov a špiny. To dovoľuje uviesť do chodu najhlbšie kvantové úrovne organizmu, ktoré zodpovedajú za životnú činnosť, očistu a obnovu. Žiadna iná očistná procedúra nemá tak silný účinok ako hore uvedená. Približne o 23. hodine alebo neskôr (stáva sa to i k ránu), kedy je biorytmus pečene a žlčníka najsilnejší, sa kamene a nečistoty začínajú vypudzovať. Prejavuje sa to hnačkou. Uvidíte všetky tie „vecičky“, ktoré ste si zlým spôsobom života a zvráteným stravovaním „zaobstarali“. Okamžite pochopíte, že takto sa žiť nedá a že nie je možné hovoriť o zdraví, pokým tie „vecičky“ vo vás zostanú. Hnačku obvykle dostanete ešte raz ráno. Môže vyjsť obrovské množstvo kameňov a žlče pripomínajúcej mazut. Dajte si ešte očistný klystír. Trochu si odpočiňte a niečo zjedzte. Je žiaduce, aby prvé jedlo tvorilo asi pol litra šťavy (mrkvovej, jablkovej s repou 5:1). Šťava pečeň premyje. Až potom je možné si dať šaláty, kašu uvarenú na vode a zapadnúť do bežného života.

Príprava organizmu na očistu

Než pristúpime k očiste, teda k akejkoľvek, musíme sa na ňu pripraviť. Predovšetkým je treba organizmus zmäkčiť. To je prvý a NAJDÔLEŽITEJŠÍ krok, na ktorého efektivite závisí úspech očistných procedúr. Podstata zmäkčenia spočíva v nasledujúcom: predbežná príprava je vlastne strhnutím usadenín a toxínov a ich privedením k vylučovacím orgánom, nech už by boli uložené kdekoľvek. Poslaním očistnej procedúry je vypudiť všetko, čo sa do vylučovacích orgánov dostalo a čo sa v nich nahromadilo.
Krv z hrubého čreva prúdi do pečene. Ak pečeň nestíha príval toxínov zneškodňovať, krv ich roznáša ďalej do celého organizmu, kde sa akumulujú a vylučujú.

Zmäkčovať organizmus je možné rôznymi spôsobmi. Záleží na tom, komu čo vyhovuje. Hlavnou úlohou zmäkčenia je: organizmus uvoľniť, zahriať a nasýtiť vlahou. To je možné dosiahnuť vlhkým parným kúpeľom, suchou saunou alebo horúcim kúpeľom a pre obéznych je vhodná suchá sauna. Všetkým ostatným postačí vlhký parný kúpeľ.

Uvedená procedúra trvá 5 – 25 minút, pričom je NUTNÉ ju zakončiť krátkou (10 – 22 sekúnd) vlažnou alebo studenou sprchou. To hlavné, čo potom musíte cítiť, je uvoľnené prehriate telo. Zmienenú procedúru je treba absolvovať 3 – 5 krát.

V niektorých prípadoch sú nevyhnutné viaceré. Všetko závisí na miere zanesenia organizmu a na charaktere vylučovaných nánosov. Denne alebo obdeň sa podrobujeme vždy jednej procedúre. Záleží na možnostiach a na individuálnej výdrži tepla.

Podľa tibetskej ajurvédy ku zmäkčeniu organizmu veľmi dobre prispieva pitie 20 g vytopeného masla ráno nalačno a takisto mala ranná masáž celého tela olejom. Následne sa osprchujeme teplou vodou. Pozor! Pre obéznych jedincov s tučnou kožou a nadbytkom hlienu je to nevhodné! Im viac prospeje krátky beh zahrievajúci celý organizmus, posiľňujúci obeh a vylúčenie nánosov kožou.





Posledné príspevky
Mesačné príspevky
Kategórie
Masáže
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky